Олександр Коваленко висловився про загрозу нового ворожого наступу / колаж УНІАН зі скріншотів

Зараз російські війська виснажені після складної та неефективної наступальної кампанії, але готуються до нового наступу.

Про це розповів в ефірі телемарафону військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. "Якщо ми говоримо про наступ на 2024 рік, то дійсно вони до цього готуються. У них є на другу половину 2024 року відповідні плани. Але через виснаження особового складу російських окупаційних військ, вони не можуть відновити ресурс та створити повноцінні ударні угруповування. Тому майбутній наступ буде відбуватися локаційно - скоріше за все, це буде напрямок Часового Яру. Також це може бути Куп'янськ і район Вугледару. Тобто повторення Авдіївської наступальної кампанії по окремо взятих локаціях", - зазначив Коваленко.

Крім того, він прокоментував інформацію росЗМІ стосовно нібито плану диктатора Володимира Путіна захопити Харків та на цьому закінчити воєнні дії.

Відео дня

"Треба просто порівняти, скільки вони витратили ресурсу на те, щоб захопити маленьке місто Авдіївку, де площа бойових дій була неповні 29 кілометрів. Там було застосовано понад 120 тисяч особового складу. І скільки їм знадобиться ресурсу, щоб просто дійти чи оточити Харків. Чи є таке угруповування на території РФ чи воно формується? Ні, такої можливості просто немає, це банальне ІПСО", - сказав експерт.

Чи можливий повторний наступ на Київ 2024 - важливі новини

Раніше про підготовку Росії до нового великого наступу повідомляли ряд ЗМІ. Зокрема, The Economist писало про те, що підготовка РФ триває і Україні потрібно краще поставитися до будівництва лінії укріплень та мобілізувати більше людей.

Інформацію про новий великий наступ РФ прокоментував і президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що йдеться про кінець травня - початок червня.

аніше Олександр Коваленко висловився, чи буде повторний наступ на Київ з Білорусі. За його словами, ворогу для цього треба 120 тисяч елітно підготовлених загарбників, які усім забезпечені, і на початок поточного року Росія таких сил не мала.

Вас також можуть зацікавити новини: