Українські бійці відбивають атаки ворога / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун розповів, що посилення морозів та погіршення погодних умов працює в обидві сторони на лінії фронту, адже військові "вимушені грітися, що в деяких випадках демаскує". Проте українські захисники добре навчені, тому вміють використовувати "деякі хитрощі". 

В ефірі загальнонаціонального телемарафону  він зауважив, що на Авдіївському напрямку триває стримування ворожого війська. 

"Ворог продовжує зазнавати там втрат. Наразі дещо менше, тому що через погодні умови утруднено застосування БПЛА, але дві-три сотні на добу (росіян-УНІАН) він втрачає там. Інтенсивність дій не зменшується, але штурмові групи вони використовують",- підкреслив Штупун.

Він додав, якщо загалом порівнювати динаміку російських атак з тим, що було місяць назад, то наразі активність ворога дещо менше.

"Тому що грудень був дуже напружений. Зараз по кількості менше атак. Але ми до всього готові,  тому що ворог тренує штурмові групи, намагається міняти на свіжі підрозділи ті, що зазнали втрат. Ми готуємося",- акцентував Штупун.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що навіть в морози, які особливо відчутні на сході країни, бойові дії продовжуються.

"Певна тактика просто міняється. Утруднено застосування БПЛА, що в свою чергу тягне за собою зменшення артилерійської активності, хоча це працює в обидві сторони", -зазначив Штупун .

Також через погодні умови на деяких напрямках ворог менше атакує. "Якщо раніше грунт був не промерзлий, не твердий і ворог міг десь закопатися, то зараз заскочити в якусь посадку і окопатися  вони не встигають. Хіба що під снігом сховатися, але в землю закопатися, щоб мати більше шансів вижити, їм досить важко",- підкреслив Штупун.

Він додав щодо особового складу, яким російські окупанти поповнюють своє військо під час ротацій, то здебільшого це "певні новобранці".

"Не треба недооцінювати ворога, в нього багато підрозділів з різною підготовкою. Є досить потужні, які доволі багато клопоту завдають нашим військам. Але, все ж таки, в більшості своїй - це якісь певні новобранці, які нашвидкуруч навчені, але їх багато",- акцентував Штупун.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, 9 січня у зведенні оперативної інформації Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зазначається, що загалом за останню добу на цьому напрямку ворог завдав 5 ракетних ударів, провів 37 бойових зіткнень та здійснив 452 артилерійські обстріли. На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати спроби ворога оточити Авдіївку. Загальні втрати ворога на Таврійському напрямку склали 375 осіб, майже 10 окупантів здалися в полон. При цьому бригадний генерал, командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський акцентував, що за три останні дні у полон вдалося взяти майже 30 окупантів. 

Напередодні спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун розповів, що на Авдіївському напрямку лише за місяць майже 100 російських  загарбників здалися у  полон та припустив, що через морозну погоду, кількість бажаючих здатися в полон серед окупантів буде зростати. Також через погіршення погодних умов противник зменшив кількість артилерійських обстрілів і запусків БПЛА. 

За даними Генштабу ЗСУ станом на 9 січня 2024 року втрати російських окупантів в особовому складі становлять приблизно 365 990 загарбників. 

Вас також можуть зацікавити новини: