Україні важливо грамотно скористатися силами, що звільнилися після Херсону / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Після визволення Херсону війна перейшла в нову фазу. Деокупація частини Херсонщини стала вигідною, як для російських військ, так і для ЗСУ.

Як наголосив в ефірі Апостроф ТБ військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп, тепер Україні важливо грамотно скористатися силами, що звільнилися.

На його думку, росіяни зробили величезну помилку для себе, намагаючись утримувати правобережну Херсонщину.

Відео дня

"По-хорошому вони повинні були йти звідти ще навесні, або, принаймні, влітку, коли під ударами опинилися переправи та постачання Херсона суттєво ускладнилося. Утримання цього міста їм коштувало дуже дорого як стратегічно, так і щодо втрат живої сили", – наголосив експерт.

Однак після виведення російських військ лінія фронту суттєво скоротилася, і окупанти починають накопичувати сили на лівому березі Херсонщини.

Разом з тим і в України також дещо розв'язалися руки та звільнилися величезні сили і вогневі засоби, які тиснули на Херсонський плацдарм.

"Ми переходимо в таку фазу, коли російська армія не має відверто вразливого місця. І тепер дуже важливо, хто як скористається звільненими силами, які вийшли з Херсона. І це ключовий момент, це якийсь новий етап війни, хоча заднім числом може виявитися, що все йде, як і раніше, і особливо не відрізняється від того, що було раніше", - резюмував Шарп.

Війна в Україні: звільнення Херсону

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники відійшли на лівобережжя Херсонської області, а частину військ почали перекидати на інші напрямки, зокрема, на Донбас.

11 листопада українські військові зайшли в Херсон. Через кілька днів в місто прибув президент України Володимир Зеленський.

Як наголосив раніше політолог Микола Давидюк, втеча російських окупантів з Херсона стала каменем спотикання. Вона відкрила шлях до повернення Криму і розпаду Російської Федерації. Еліти РФ більше не вірять у сильного Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: