Жданов пояснив, чи може Україна перемогти Чорноморський флот РФ

Російські кораблі бояться потрапити в зону ураження українських протикорабельних комплексів.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна вже перемогла Чорноморський флот Російської Федерації. Він зазначив, що наші війська завдали нищівної поразки російському флоту.

Як заявив Жданов у своєму блозі на YouTube, нині Чорноморський флот РФ максимально притиснутий до берега. 

"По-перше ми вже його перемогли. Рекомендую відкрити "Вікіпедію", тільки нашу, українську, там вже з'явилась стаття про втрати Чорноморського флоту Росії у цій війні. І я скажу, що ми завдали нищівної поразки Чорноморському флоту РФ. Це перше. Друге – ми загнали цей флот і максимально притиснули до російського берега. Вони зараз перебувають на траверсі між Новоросійськом і десь Ялтою. З-під Ялти вони не вилазять. Вони бояться потрапити у зону ураження наших протикорабельних комплексів типу "Нептун" і "Гарпун". Це британський і український комплекс", – пояснив Жданов. 

За словами експерта, російська влада боїться розповісти власному народу, що крейсер "Москва" затопили двома українськими ракетами "Нептун". Крім того, Кремль боїться сказати, що сталося з екіпажем цього корабля.

"Я вже не кажу про решту. Там 17 плавзасобів, із них більша частина це - бойові кораблі - есмінці, великі десантні кораблі, до речі, їх вже два потоплено. Так що ми вже його перемогли", – додав він.

Водночас Жданов наголосив, що ті російські кораблі, які наважаться вийти в акваторію Чорного моря для обстрілу українських міст, може спіткати така ж доля, як і крейсер "Москва".

"Нехай спробують підійти на дистанцію пуску торпед і вони одразу ж потраплять в зону ураження наших берегових ракетних комплексів. Так що питання перемоги Чорноморського флоту Російської Федерації вже закрите. Флот ховається на задвірках, жметься біля Новоросійська. Так, вони можуть виходити в акваторію Чорного моря, де ми їх не дістаємо і випускати ракети "Калібри", тут цього не віднімеш. Але, як я розумію, наші дрони, які себе показали, радіус дії яких десь 400 кілометрів, а якщо їх в одному напрямку пускати, то 800 кілометрів... Так що може так статися, що коли чергові кораблі, які вийдуть в нейтральні води для завдання ракетного удару по Україні, можуть зустріти там наші морські дрони, і не впустять ракети "Калібр", тому що підуть вгості до крейсера "Москва", – резюмував військовий експерт.

Війна в Україні: Чорноморський флот РФ

29 жовтня в окупованому Криму пролунало декілька вибухів. Зазначається, що в Севастопольській бухті було уражено не менше трьох кораблів Чорноморського флоту Росії. Надводні безпілотники USV фактично прорвали оборону окупантів.

Пізніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко наголосив, що роль Чорноморського флоту Росії на 70% зведена нанівець, бо він вже не може виконувати свої функції.

Крім того, Міністерство оборони Великої Британії в розвідувальному звіті заявило, що Чорноморський флот РФ після вибухів на нафтовому терміналі в Новоросійську більше не може відчувати себе безпечно навіть на узбережжі Росії. У відомстві наголосили, будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську стане викликом для РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: