Залишена окупантами зброя в Ізюмі / фото СБУ

Українські військові після вигнання росіян з Харківської області захопили безліч боєприпасів, які тепер будуть використані проти ворога.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі FREEДОМ.

"Безумовно ЗСУ будуть використовувати за призначенням боєприпаси, які залишив ворог", - зазначив Гнат.

Разом з тим, за його словами, триває перехід української армії на якісні зразки техніки - артилерія, танки і тп.

"Можливо, наш танк "Оплот", який є одним з кращих у світі, займе своє місце в українській армії не в одиничних екземплярах, а масово. Можливо, й інша техніка, яку нам надасть наша оборонна промисловість. Але разом з тим ми поступово переходимо на натовські калібри (це стосується як стрілецького озброєння, так і важкої техніки). Ну і апогеєм всього цього будуть винищувачі західних зразків - хороша, сучасна техніка, без якої наша держава не може обійтися, оскільки ми одна з найбільших країн Європи", - зазначив Ігнат.

За його словами, шлях України вже визначений: це буде поетапне заміщення техніки, на якій сьогодні воюють наші льотчики - винищувачі, бомбардувальники, штурмовики.

"Бачення керівництва Повітряних сил і збройних сил України - це багатоцільовий літак, який матиме можливість стріляти як по повітряних цілях, так і по наземних, по крилатих ракетах, по БПЛА і тд. Це багатоцільовий літак, кілька бригад яких могли б суттєво посилити нашу обороноздатність", - пояснив Ігнат. 

Контрнаступ ЗСУ в Харківській області

ЗСУ пішли у контрнаступ на Херсонському та Харківському напрямках. 8 вересня Генштаб прозвітував про деокупацію низки сіл у Харківській області, а також міста Балаклії, яке було під контролем РФ 6 місяців.

Радниця голови ОВА Наталія Попова підтвердила, що українські військові звільнили від російських окупантів Куп’янськ на Харківщині. Згодом з'явилася інформація про звільнення Ізюма та Лиману.

Мініоборони Росії визнало, що армія РФ відступає з Харківської області. 

Глава Харківської ОВА 11 вересня повідомив, що вже деокуповано понад 40 населених пунктів в області.

Як повідомили в СБУ, російські окупанти під тиском українських воїнів тікають так, що залишають після себе цілі арсенали боєприпасів. Захисники України показали такий арсенал кинутої окупантами зброї під час втечі з Ізюму Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: