ЗСУ продовжують бити окупантів / Телеграм Олександра Коваленка

Верифіковано чергове знищення дуже рідкісної російської ремонтно-евакуаційної машини БРЕМ-Л. Причому з їх знищенням ЗСУ зачастили.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він нагадав, що минулого разу таку машину верифікували знищеною в грудні в Донецькій області. Всього ж, за його даними, за весь час повномасштабної війни окупанти втратили вже три такі машини - і всі в минулому році. А першу знищили в районі Роботиного Запорізької області.

"Робота над проектом БРЕМ-Л почалася в 1980-х, а її перший дослідний зразок був створений в 1990-х. Проте, в російській армії скептично ставилися до концепції броньованої ремонтно-евакуаційної машини, на базі БМП-3, орієнтованої виключно на евакуацію однотипної техніки. До того ж, були питання до бронювання такої БРЕМ і її шасі. А тому, не дивлячись на досить великий парк ББМ, в РФ не поспішали її замовляти. Замість цього, ці БРЕМ-Л успішно спихнули ОАЕ і Венесуелі", - розповів Коваленко.

Відео дня

"Сам факт частого знищення настільки рідкісної техніки в Україні говорить про те, що окупанти женуть поодинокі зразки навіть таких унікальних одиниць, оскільки банально не вистачає машин для евакуації пошкодженої техніки", - пояснив аналітик.

Втрати РФ в Україні

Окупанти часто використовують на фронті в Україні дивну зброю. Так, раніше Олександр Коваленко звертав увагу на систему ТОС-1А "Сонцепьок". Вона дивна своїми антидроновими сітками, а на шасі розміщено РП-377ЛА "Лорандит", малогабаритний багатофункціональний засіб радіоконтролю, пеленгування і придушення.

А вчора Коваленко повідомив, що верифіковано перше застосування зенітно-керованих ракет 9М333. Падіння маршової частини було зафіксовано в районі Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: