Окупанти застосували ЗУР 9М333 / Телеграм Олександра Коваленка

Верифіковано перше застосування зенітно-керованої ракети (ЗКР) 9М333. Падіння маршової частини було зафіксовано в районі Авдіївки.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "ЗКР були створені для ЗРК "Стріла-10М". Їх випробування були завершені на Донгузькому полігоні в Оренбурзькій області в 2020 році. З 2021 року ці ракети стали запускатися в дрібносерійне виробництво", - повідомив аналітик.

Коваленко зазначив, що ця ракета має три режими роботи головки самонаведення: фотоконтрастний, інфрачервоний і перешкодний, а так само автопілот і позиціонували її російські піарники як ракету діючу за принципом "вистрілив-забув". Вона оснащена двигуном підвищеної ефективності, а її бойова частина була збільшена з 3 кг (ЗКР 9М37) до 5 кг.

Відео дня

"А тепер, найцікавіше - ЗКР 9М333 була спроектована ще за часів СРСР в 1980-і роки як заміна на той момент вже морально застарілих 9М37 для ЗРУ "Стріла-10"", - розповів аналітик.

Він зазначив, що на сьогоднішній день не було верифікованих фактів застосування окупантами як ЗРК "Стріла-10М", так і ракет 9М333, що в свою чергу говорить про вимушену відправку даних систем і даних нечисленних ракет в зону бойових дій в Україні, з урахуванням знищення компонентів даного ешелону, без малого, за 2 роки.

"Не дивно і те, що такі ракети і ЗРК були відправлені саме на Авдіївський напрямок, який для російського командування зірвав своєю обороною вже два дедлайни. Все на "Авдос"! Скоро так і Т-14 "Армата" там побачимо?",- іронічно поцікавився Коваленко.

Озброєння російських окупантів

Російські окупанти часто використовують на фронті в Україні дивну зброю. Так раніше Олександр Коваленко звертав увагу на систему ТОС-1А "Сонцепьок", яка знаходиться на озброєнні російських окупантів. Вона дивна своїми антидроновими сітками, а на шасі розміщено РП-377ЛА" Лорандит", малогабаритний багатофункціональний засіб радіоконтролю, пеленгування і придушення. 

Вас також можуть зацікавити новини: