Окупанти готуються форсувати Оскол / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російські окупанти намагатимуться форсувати річку Оскол північніше Куп'янська.

Такий прогноз озвучив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Не маючи можливості вийти на лівий берег річки Оскол, з перспективою форсування на правий, по Лимансько-Куп'янській осі і явне гальмування наступу в районі Синьківки, російське командування зробить спробу форсувати водну перешкоду в несподіваному місці - в напрямку Кам'янки", - зазначив експерт.

Коваленко вказав, що в даний час у противника проходить процес накопичення ресурсу в районі тимчасово окупованих населених пунктів Піски, тополі і Лиман Другої Харківської області, на Лівому березі Оскола. "Напрямком для удару, більш ніж очевидно, стануть села Тополі і Кам'янка, на правому березі", - поділився думкою аналітик.

Відео дня

Він зазначив, що основним ударним елементом цього форсування стануть підрозділи 344 МСП 6 ОВА. Зведенням інженерних споруд для переправи займатимуться підрозділи 30 Ісп (в/ч 31810, с. Керро, Ленінградська область).

"Найбільше викликає побоювання перекидання у вищезгадану локацію важких вогнеметних систем ТОС-1А" Солнцепек", які повинні будуть забезпечити успішність проведення даної операції. Ну або поповнити склад знищеної техніки даного типу", - сказав аналітик.

Коваленко вважає, що командування окупантів спробує вийти на правий берег форсуючи Оскол північніше тієї ділянки, яка зараз тільки і фігурує у відкритих джерелах. "Виникають сумніви про успішність даної затії, хоча, ТОС-1А "Солнцепек" викликають побоювання і високий ризик посилення вогневого впливу за допомогою авіації, із застосуванням КАБів. Не виключаю, що на момент форсування, КАБи будуть переважно зосереджені саме на цю локацію", - поділився міркуваннями експерт.

Ситуація на Куп'янському напрямку 

Ситуація в районі Куп'янська є однією з найбільш "гарячих" на лінії фронту. Угруповання російських окупаційних військ на Куп'янсько-Лиманському напрямку налічує близько 120 тис. військових. Також росіяни застосовують на цій ділянці хімічну зброю.

Офіцер ЗСУ Денис Ярославський повідомив, що окупанти намагаються захопити важливу для них залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий.

Вас також можуть зацікавити новини: