Експерт поділився очікуваннями від весняного контрнаступу ЗСУ  / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

В українських ЗМІ дедалі частіше з'являються новини про весняний контрнаступ української армії. Напередодні про майбутній потужний контрнаступ ЗСУ говорив радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Ден Райс.

Тож у військового експерта Михайла Жирохова в інтерв'ю "Обозревателю" запитали, чи можуть українці розраховувати на те, що найближчими місяцями буде звільнено всю нашу території.

За його словами, озброєння, яке ми отримуємо від Заходу, дозволять прорвати фронт на якійсь одній ділянці. Жирохов каже, що якщо це буде вихід до Азовського моря, то Росія втратить південь нашої країни, дуже конкретні позиції.  

Відео дня

"Але виходу на кордони 1991 року або навіть 24 лютого 2022 року я не очікую", - засмутив своїм прогнозом військовий експерт.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

25 березня Зеленський в інтерв'ю Yomiuri заявив, що ЗСУ поки не можуть почати контрнаступ, який було заплановано на весну 2023 року, через нестачу боєприпасів та винищувачів.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що у Росії "зі значним занепокоєнням" реагують на уповільнення наступу путінської армії в Україні, там дедалі частіше говорять про український наступ.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що новий контрнаступ українських військових триватиме щонайменше один-два місяці, тобто він не буде таким стрімким, як на Харківському напрямку в 2022 році. 

Вас також можуть зацікавити новини: