Росія викликає пильну увагу у світі / фото ua.depositphotos.com

Повномасштабна війна Росії проти України зруйнувала одразу кілька міфів про силу РФ.

"Війна зруйнувала міф про "другу армію світу". Був ще один міф про те, що російська розвідка стоїть в одному ряду з ЦРУ і Моссадом. Враховуючи пачки дипломатів, яких висилали по всьому світу, наскільки ослабла російська розвідка? Я схильний вважати, що і міф про російську армію як про "другу" армію в світі, і міф про розвідспільноту РФ як про "другу" в світі або щось в цьому роді були поширені серед тих, хто не вникав. Безліч підтверджень було і до великої війни", - повідомив ізраїльський військовий оглядач Давид Шарп в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, російська розвідка, ймовірно, застрягла ще в 30-х роках минулого століття і відзначилася низьким рівнем професіоналізму.

Відео дня

"Якщо ми говоримо про розвідку, візьміть історію з Анною Чапман. Опубліковані прослушки, а саме, про що вони говорили, чим вони займалися, свідчили про низький рівень професіоналізму, про дилетантизм і про те, що вони застрягли мало не в 30-х або 50-х роках, що мене свого часу вразило", - додав Шарп.

Армія також виявилася слабшою, ніж про неї говорили. Однак, на думку експерта, недооцінювати її не можна. Подекуди вона бере кількістю, а десь присутня і якість.

"Наприклад, в плані комп'ютерних зломів і хакерських атак, вивідування інформації прийнято вважати, що це дуже серйозна загроза з боку російського розвідспільноти. Легальна резидентура при посольствах - один з важливих компонентів роботи російської розвідки в країнах Західної Європи. Так от, з одного боку висилка цих людей, з іншого – посилене стеження за тими, кого не вислали", - зазначив він.

Шарп заявив, що тепер багато країн не готові терпіти факти, на які раніше закривали очі. Більш того, щодо Росії більш пильні, ніж це було раніше. Все це разом завдало досить серйозної шкоди можливостям російської розвідки.

Втрати Росії у війні

Українські військові знищують російських окупантів, які прийшли на нашу землю. З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації бійці ЗСУ ліквідували вже понад 180 тисяч загарбників. За останню добу українські захисники знищили приблизно 730 окупантів.

За добу 11 Квітня ВСУ відбили 72 атаки росіян. Основні зусилля окупант зосередили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, а найгарячішою точкою фронту стала Мар'їнка.

Вас також можуть зацікавити новини: