ЗСУ продовжують просуватися на фронт / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військові стратегії розробки НАТО виявились неефективними у війні в Україні, оскільки раніше армія Альянсу в подібних бойових зіткненнях участі не брала. 

"Будь-яке навчання та обмін досвідом із західними партнерами мають допомагати створювати власну стратегію. І не варто сподіватися на те, що чиясь стратегія і поради повною мірою виявляться панацеєю для нашої ситуації. Так не буде", — зазначив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін в інтерв'ю "НВ".

На його думку, переймати досвід НАТО можна і потрібно, однак країни-члени Альянсу ніколи "раніше безпосередньо не брали участі в таких війнах і конфліктах, у якому зараз перебуваємо ми".

Відео дня

Водночас у західних партнерів є корисні розробки для управління боєм і військами і комплексами артилерії. Всьому цьому українські військові навчаються і беруть на озброєння. Для стратегій потрібно поєднувати український досвід з порадами НАТО.

За словами Жоріна, ЗСУ доводиться з повною віддачею воювати буквально за кожну будівлю і кожен метр. Сили оборони продовжують утримувати ініціативу і наступати, однак це ускладнюється тим, що ворог перекидає найбільш боєздатні підрозділи, щоб зупинити просування українських військових.

Війна в Україні - останні новини

Як вказувалось у вечірньому зведенні Генштабу, Сили оборони стримують наступальні дії російських окупантів на кількох напрямках, протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень. 

На Таврійському напрямку Силами оборони України знищено понад 20 одиниць техніки російських окупантів.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ просунулися ще до 650 метрів в глибину оборони окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: