Військовий експерт дав невтішний прогноз: уся Україна залишатиметься під ударом

Експерт пояснив, що Харків під постійним вогнем, оскільки це найближче місто такої величини до російського кордону.

Уся без винятку Україна залишатиметься під ударом ворога.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" в слоті ТСН заявив військовий експерт Петро Черник.

"Уся Україна буде залишатися під ударом. Уся, без винятку. Чому Харків? Бо на початку битви за Донбас противник задекларував велику оперативну дугу. Це і є сам Харків, далі вниз на Запоріжжя, на Дніпро з виходом на Миколаїв, на Одесу з пробиванням сухопутного коридору до Придністров'я", - сказав експерт.

Він пояснив, що через невдачі росіяни вдаються до обстрілу мирних міст.

"Об'єктивно, і це велика заслуга ЗСУ, противник не зміг і не досягає розвитку по цій оперативній дузі. І він вдається до найзрозумілішої для себе тактики - не може нанести ураження противнику у воєнному сенсі, він в обов'язковому порядку вдається до хаосу, а у нашому випадку до обстрілу мирних міст", - сказав експерт.

Він також додав, що Харків під постійним вогнем, оскільки це найближче місто такої величини до російського кордону і туди досягає звичайна ствольна артилерія ворога, не говорячи вже про РСЗВ, яких, на жаль, на цю хвилину у противника ще доволі багато.

Як повідомляв УНІАН, напередодні російські загарбники обстріляли Харків ракетами С-300 з території Бєлгородської області. Сьогодні вночі окупанти з артилерії обстріляли три райони Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: