Пригожин заявив, що через снарядний голод "вагнерівці" 10 травня підуть з Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Петро Черник вважає, що до заяв росіян про вихід із Бахмута потрібно ставитися дуже акуратно та обережно.

Про це він повідомив під час інформаційного телемарафону. За словами експерта, вірити заявам російського ворога не можна, оскільки це може виявитися пасткою.

"Наш противник - майстер інформаційно-психологічних операцій. Не забуваймо, що є такий дуже унікальний воєнний прийом, котрий називається пастка слабкості противника. Тобто заманити противника, щоб він повірив, що інший противник вже ослаб на стільки, що по ньому можна вдарити. До речі, українські козаки у часи Хмельниччини дуже влучно цю тактику застосовували. І нам вкрай важливо не піти на певні контрнаступальні дії тоді, коли це може бути небезпечно для нас. Росіянам вірити не можна", - сказав військовий експерт.

Відео дня

Він також наголосив, що не можна недооцінювати противника. Оскільки росіяни можуть заміщати свої втрати в живій силі, а також можуть виготовляти до 125 тисяч снарядів на місяць.

Війна в Україні - ситуація в Бахмуті

Як повідомляв УНІАН, 4 травня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поскаржився на брак боєприпасів і колосальні втрати серед його бойовиків. У своєму відео він показав десятки трупів своїх найманців і обматюкав міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу Василя Герасимова.

Згодом Пригожин заявив, що через снарядний голод "вагнерівців" 10 травня виведуть з Бахмута. Їх позиції передадуть підрозділам міноборони РФ, каже ватажок найманців. Подібні висловлювання можуть свідчити про його чергову гризню із відомством Сергія Шойгу.

Нагадаємо, між ПВК "Вагнера" і Міноборони РФ загострюється конфлікт. Раніше Пригожин неодноразово скаржився на колосальні втрати "вагнерівців" у місті-фортеці Бахмут та закликав надати їм боєприпаси.

Крім того, раніше Пригожин визнав, що росіяни розпочали "цю гарну спецоперацію", але отримали "п*здюлей" на багатьох напрямках в війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: