Військовий оглядач пояснив, навіщо Кремлю різдвяне "перемир'я"

Денис Попович зазначив, що заяви Кремля використовує російська пропаганда проти України.

Російські окупанти планують використовувати так зване перемир'я для перегрупування сил на фронті. Йдеться про Бахмутський напрямок.

"Якщо брати цей проміжок часу, то 36 годин - це не настільки масштабний час, щоб якісь перегрупування і підготовка до масштабних бойових дій і наступів... Однак перегрупувати і оновити свої сили на Бахмутському напрямку, підкинути підкріплення і вчинити нові наступальні дії, які загрожують нам, за цей час цілком можливо", – зазначив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу "Freeдом".

Крім того, він зазначив, що "різдвяне перемир'я" у своїх цілях може використовувати російська пропаганда.

"Я дотримуюся наступної думки, враховуючи реакцію української сторони на цю пропозицію... Нас слідом за цим звинуватить, що ми не хочемо мирних пропозицій, і таким чином спробують все це "понести в маси". Ми запропонували перемир'я, українці не погодилися, які вони погані. Це одна з цілей цього оголошення про перемир'я", - підсумував експерт.

Різдвяне "перемир'я" від Росії - що відомо

Глава Російської Православної церкви Патріарх Кирил закликав оголосити перемир'я на Різдво, щоб нібито дати можливість віруючим відвідати церкви. При цьому в ОПУ назвали подібні заяви цинічними і звинуватили РПЦ у пропаганді війни.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що бачить брехню і лицемірство у заявах росіян.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розніс в пух і прах заяви Кремля про так зване різдвяне перемир'я. Дипломат нагадав, що навесні путінські посіпаки відмовилися від пасхального перемир'я.

Вас також можуть зацікавити новини: