Експерт пояснив можливу мету РФ під час атаки на Київ під час візиту африканської делегації / фото twitter.com/PresidencyZA

Атака російських окупантів на Київ під час візиту африканської делегації викликає багато питань. Застосування ракет "Кинджал" та "Калібр" могло бути обумовлено спробою потрапити в якийсь об'єкт, який вони вважають важливим.

За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, поведінка росіян сьогодні дуже дивна, адже крилатими ракетами вони зазвичай б'ють вночі.

"Саме вночі вища ймовірність прориву ППО такими ракетами. Але вони зробили це вдень, коли у нас перебувала африканська делегація. Але чим саме керувалися окупанти – сказати важко. Африканці - це ж фактично їхні союзники", - зазначив експерт в коментарі ТСН.

При цьому він вказав, що цього разу мета російської атаки викликає лише питання.

"Не виключено, що вони намагалися завдати удару по якомусь об'єкту, який вважають дуже важливим і їм потрібно було зробити це дуже-дуже швидко. Навіть не стали чекати ночі й здійснили цей пуск. По-моєму, вони переслідували мету одночасно і відволікання уваги і на північ, і на південь. Тобто, розосередження уваги нашої ППО. Але, як бачимо, цього не змогли досягти", – підсумував Коваленко.

Візит африканської делегації до Києва 16 червня 2023 року - головні новини

Вранці 16 червня до Києва прибула делегація на чолі з Президентом Сенегалу Маккі Саллом і президентом ПАР Сірілом Рамафосом.

Близько 11:00 у Києві та області прозвучала повітряна тривога. Російські окупанти вдарили крилатими ракетами "Калібр" та аеробалістичними ракетами Х - 47 "Кинджал". Українська ППО знищила всі цілі.

Представник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано на брифінгу в Брюсселі заявив, що африканські лідери повинні усвідомити справжні наміри президента РФ Володимира Путіна щодо війни проти України після сьогоднішньої ракетної атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: