Наслідки удару РФ по 9-поверхівці в Дніпрі / фото Telegram/Володимир Зеленський

До прифронтової Дніпропетровської області росіяни підібрались на відстань артилерійського пострілу. І тероризують села та міста безперервними атаками. Попри це область змогла стати другим домом для майже 4 тисяч переселенців.

А після удару по багатоповерхівці у Дніпрі регіон показав всьому світу, яким згуртованим та сильним може бути. Про те, як область пережила рік повномасштабної війни, йдеться в сюжеті ТСН.

Якщо години тривог порахувати, то за рік війни вони безперервно лунали б понад 40 діб поспіль. Повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року Дніпропетровщина зустріла чергами - до пунктів здачі крові, у військкомати й на потяги. 

Дніпро став великим евакуаційним центром, сотні тисяч людей намагалися звідси поїхати на захід України. Що це прифронтова область, відчули майже одразу: до Криворізького та Нікопольського районів загарбники підступили на досяжну для артилерії відстань й постійно поливають вогнем мирні міста й села. А туди, де не діставала артилерія, летіли російські ракети. У багатоповерхівку в Дніпрі 14 січня влучила рашистська Х-22, десятки людей опинилися під руїнами. Тоді загинули 46 людей, 80 були поранені.

У медзакладах Дніпра приймають найважчих поранених з передової, тут цілодобово проводять операції. 

Російська ракета Х-22 влучила у будинок в Дніпрі 14.01.2023

14 січня 2023-го року російська ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку в Дніпрі. Коли було завершено розбір завалів, повідомлялося про 45 жертв трагедії. 19 січня з'явилися оновлені дані: внаслідок удару Росії по 9-поверхівці кількість загиблих сягнула 46.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що тіла людей, які вважаються зниклими безвісти, можуть не знайти. Також раніше він заявляв, що Росія могла цілитися в Придніпровську ТЕС, але промазала через неточну ракету Х-22.

Вас також можуть зацікавити новини: