Володимиру Путіну в Мінську дали зрозуміти, що на кожного сеньйора знайдеться старший сеньйор, вважає Олексій Арестович / скріншот відео

Президент РФ Володимир Путін під час візиту до Мінська отримав чіткий сигнал, що Кремлю не варто навіть мріяти про вступ армії Білорусі у війну проти України.

Головною темою під час візиту російського лідера до Білорусі був не вступ білоруських збройних сил у війну, а відносини в багатокутнику Росія - Білорусь - Китай - колективний Захід, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

За його словами, псевдопрезидент Білорусі Олександр Лукашенко робить все, щоб перебалансувати вплив Росії через Китай, частково - через Захід, а Путіна це турбує, оскільки він давно вважає Білорусь своєю вотчиною і хотів би "затвердити права сеньйора".

"Після чого, я так розумію, йому дали зрозуміти... в Мінську, що тут на кожного сеньйора знайдеться старший сеньйор, ось. Якщо хочете продовжувати бойову підготовку на наших полігонах - будь ласка, хочете стріляти по Україні - ...це дуже погано, але... що ж ми можемо зробити - стріляйте... але, по можливості, утримуйтеся, оскільки нам погано, ай, недобре, і ми... миролюбні... ні про який вступ білоруської армії у війну навіть не мрійте", - стверджує Арестович.

Нагадаємо, радник голови ОП Михайло Подоляк говорив, що Володимир Путін буде підштовхувати Олександр Лукашенко до наступу на Україну.

За відомостями української розвідки, росіяни не готові до нового повномасштабного наступу на нашу державу.

Візит Путіна до Мінська 2022 - що потрібно знати

Володимир Путін 19 грудня прилетів до Мінська і зустрівся з Олександром Лукашенком.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що президент РФ під час візиту до Білорусі тиснув на Лукашенка, щоб той дозволив направити білоруські війська на війну проти української держави.

Варто зазначити, що Білорусь 24 лютого дозволила Росії вдертися в Україну зі своєї землі, також з білоруської території наша держава не раз піддавалася обстрілу. Крім того, Білорусь прийняла російських мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: