Путін розповів про причини вторгнення в Україну і спантеличив Карлсона / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін фактично визнав, що розв’язана проти України війна – це про територіальні завоювання, а не про захист самої Росії. Такий висновок з інтерв’ю Путіна американському журналісту Такеру Карлсону зробив колумніст американського видання Bloomberg Марк Чемпіон.

Оглядач зауважив, що на пряме запитання про причини нападу на Украину Путін прочитав розлогу лекцію про історію Київської Русі та України, починаючи аж з 862 року. 

"Карлсон продовжував запитувати, чому все це має значення, але Путін пояснював, що він вторгся через очевидно щире переконання, що він повертає собі землі, які по праву належать Росії", – пише Марк Чемпіон.

Відео дня

Колумніст зазначає, що лише після наполегливих спроб Карлсону вдалося повернути Путіна до головного меседжа, який він, вочевидь, і намагався отримати: що Росія стала жертвою західної агресії і не мала іншого вибору, окрім як вторгнутися в іншу країну. 

Скандальне інтерв’ю Путіна Карлсону

Як писав УНІАН, цього тижня скандально відомий американський журналіст Такер Карлсон, якого вигнали з усіх телеканалів, відомий своїм прихильним ставленням до Росії та до Дональда Трампа, приїхав у Москву, аби взяти інтерв’ю безпосередньо у Володимира Путіна. Це спровокувало хвилю критики в Україні та на Заході.

У самому інтерв’ю Путін наговорив досить багато вже добре знайомих усім нісенітниць. Зокрема він знову розповідав, що України насправді не існує, і що це частина Росії. Стверджував, що повномасштабним вторгненням в Україну, він нібито намагався припинити війну на Донбасі, яку сам же й розв’язав.

Серед іншого Путін розповів, як нібито одного разу присоромив Володимира Зеленського під час особистої розмови через те, що Зеленський буцімто потурає "нацистам", хоча його батько воював проти гітлерівців. Вочевидь увесь цей епізод із Зеленським був повною вигадкою, адже батько українського президента народився вже після Другої світової війни.

Вас також можуть зацікавити новини: