Арестович дав Пророцтво на літо / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

До літа 2023 року інтенсивність подій в Україні знизиться ще сильніше. На цьому тлі західний ВПК почнеться розганятися. Своєю чергою президент РФ Володимир Путін лише заводить Росію в глухий кут, не маючи можливості змінити обстановку на свою користь.

Таке пророцтво озвучив радник офісу президента Олексій Арестович в ефірі "Фейгін LIVE".

"Кому страшніша затяжна війна? 1,5% світової економіки чи коаліції, яка має 60%? Єдина надія РФ - завести ситуацію в глухий кут. Подоляк (Михайло Подоляк, радник керівника ОП - УНІАН) вже сказав, що ми торгувати своєю територією не будемо. Тому вся ця "затяжна війна" до літа почне підздихать. Це не означає, що закінчаться бойові дії, не означає, що закінчаться обстріли крилатими ракетами. Це означає, що вона почне падати по інтенсивності: інтенсивності повітряних ударів (вони почнуть падати ще раніше), інтенсивності бойових дій на землі - це буде така млява, поточна історія. А закінчити її повинна буде Україна і Збройні Сили оборони на полі бою", - говорить Арестович.

Але, за його словами, все це залежить від поставок озброєння і військової техніки. 

"Вони (поставки - УНІАН) будуть, я думаю, продовжуватися, посилюватися, розширюватися. У мене є відчуття, схоже на інтуїцію, що можливо і літаки передадуть, а не тільки ППО. А коли промисловість розкочегариться, то може і по наземній техніці щось буде", - припустив Арестович.

Війна в Україні: прогноз

Останніми тижнями все частіше лунають повідомлення про те, що РФ, ймовірно, спробує знову наступати на Україну з півночі. Зокрема, напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав інтерв'ю, в якому заявив про можливий новий наступ росіян.

На думку керівника Головного управління розвідки генерал-майора Кирила Буданова, бої в Україні повинні закінчитися до літа наступного року.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи це прогноз, зазначав, що"ми не знаємо, коли ця війна закінчиться". 

Раніше сам Арестович говорив, що протягом найближчих 8 місяців війна в Україні не закінчиться. За його словами конфлікт, який триває понад рік, "в принципі можна кваліфікувати як затяжний конфлікт".

Вас також можуть зацікавити новини: