Путін обрушив репутацію РФ, заявив Подоляк / фото REUTERS

Росія, що розв'язала війну проти України, сьогодні намагається домогтися переговорів не тільки, щоб отримати оперативну паузу, але і щоб зірвати запуск Європою процедури спеціального трибуналу для російських військових злочинців.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, зазначивши, що ще одне "глобальне завдання" РФ сьогодні.

"Європа відкрито говорить Росії, що процедура спеціального трибуналу запущена: "ми вас в будь-якому випадку посадимо на лаву підсудних". І ось для Росії зараз ключове завдання – вийти на переговори, щоб убити цю ідею", – заявив він.

За його словами, росіяни люто ненавидять Україну, і вони просто так не зупиняться, тож їхні заклики до переговорів переслідують суто вищеописані цілі. 

"У них люта ненависть і злість. У них немає нічого людського у тому, що вони збираються робити. Вони принижені. Вони довгий час хизувалися тим, що рівних їм у цьому світі немає. Їх поставили по суті на коліна... Путін обрушив репутацію РФ. Росія виглядає, як нікчемна країна. Вони нас за ось це люто ненавидять. Вони будуть намагатися нас стерти з лиця Землі по-різному... Росія в такому вигляді або програє і піде на внутрішню трансформацію, або вона нас буде доїдати, намагатися знищити нас як державу", – зазначив Подоляк.

Радник голови ОПУ додав, що переговорний процес неможливий, поки Російська Федерація дійсно не зазнає суттєвої військової поразки, не вийде за межі нашої території: "Тільки цей варіант закінчення війни можливий для України".

Війна в Україні: останні новини

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, за добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яковлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

Загальні бойові втрати Росії з 24 лютого орієнтовно складають близько 93 тисяч 760 чоловік особового складу.