Михайло Подоляк розповів про ситуацію під Соледаром та Бахмутом / фото УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія могла втратити під Бахмутом і Соледаром Донецької області до 20 тисяч окупантів. Він наголосив, що російські загарбники не рахуються із втратами і сконцентрували в районі Соледара майже все боєздатне угруповання.

"Росіяни сконцентрували там практично все, що в них було боєздатне, включно з залишками контрактної армії – спецназ та десантуру, але це лише "залишки". Там "тьма" зеків, яким байдуже куди йти і як воювати. І ще там є військові з ПВК "Вагнера". Тобто Росія сконцентрувала ці війська поряд з Бахмутом та Соледаром. Проте їм не вдається захопити хоча б щось на околицях Бахмута, тому вони пішли на Соледар", – розповів він в інтервʼю "24 каналу". 

За словами Подоляка, це ударне угруповання. Радник глави голови ОП зазначив, що росіяни "так люблять воювати ще з радянських часів – концентрують все, що можуть з живої сили, артилерії та боєприпасів на одному напрямку". 

Відео дня

"Неможливо сказати точно, які втрати має російська армія на цьому напрямку. Але це не тисяча чи дві – це 10, 15 чи навіть 20 тисяч за весь час наступу біля Бахмуту та Соледару. Вони там втрати не рахують. Для росіян там принципово захопити хоча б щось, щоб можна було 2 тижні говорити про те, що вони умовно "захопили північну околицю міста Соледар", що вони "ведуть шалені бої в центрі Соледара", що це "вирішить питання війни та миру" і тоді "Україна впаде", – продовжив він.

Крім того, Подоляк зазначив, що для внутрішньої аудиторії росіяни вже тиждень говорять про "ефективне просування на Бахмутському напрямку, і тепер на Соледарському".

"Але підкреслю, що це не так – росіяни не перехопили ініціативу, і вони так само воюють, як і раніше – концентрують велику кількість військ біля Соледара. Але це не дасть жодного перелому у війні. Єдине, що мені шкода зі всього, що там відбувається – це кількість наших хлопців, які за 17 градусів морозу мають тримати автомати в руках добами. Це тяжко. Ми втрачаємо своїх людей, але Росія вже не зможе переламати хід цієї війни", – резюмував Подоляк.

Ситуація в районі Соледара та Бахмута

Українські сили ведуть запеклі бої за утримання Соледара, російські окупанти не змогли прорвати українську оборону зайти в тил захисникам міста. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий зазначив, що за добу ворог 91 раз атакував місто артилерією, але українські артилеристи б'ють у відповідь. 

На Ставці верховного головнокомандувача окрему увагу учасники приділили боям у Бахмуті й Соледарі. При цьому президент Володимир Зеленський наголосив, що підрозділи, які боронять ці міста, забезпечуватимуться боєприпасами й усім необхідним оперативно та безперебійно.

Крім того, Maxar Technologies показала, як виглядають Соледар та Бахмут Донецької області, де точаться запеклі бої з російськими окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: