ЗМІ порахували втрати Росії у війні з Україною / фото facebook.com/NGUmainpage

Журналісти з'ясували, що близько третини всіх загиблих в Україні припадає на росіян, які не були пов'язані з армією. Загальні втрати армії РФ можуть становити щонайменше 184 тисячі осіб.

"Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше в два рази менше імен загиблих, ніж насправді поховано в Росії. До такого висновку ми прийшли, вивчаючи обстановку на кладовищах в більш ніж 65 російських населених пунктах протягом останніх 14 місяці", - йдеться у матеріалі російської служби BBC.

При цьому зазначено, що третина з майже 20,5 тисячі загиблих росіян - добровольці, мобілізовані та завербовані в ПВК "Вагнера" ув'язнені. Також наголошується, що у війні проти України могли загинути 41 тисяча окупантів.

Відео дня

"Загальні безповоротні втрати Росії (тобто число тих, хто вибув з ладу через поранення або смерті або пропав безвісти) можуть становити щонайменше 184 000 осіб", - підсумували журналісти.

Загальні втрати Росії в Україні - останні дані

У злитих документах Пентагону виявили перехоплені дані ФСБ з оцінкою російських втрат. Відзначається, що армія РФ втратила не менше 110 тисяч солдатів убитими і пораненими. Найвищі втрати у найманців "Вагнера". За словами полонених "вагнерівців", в окремих підрозділах втрати можуть досягати 80% особового складу.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що пробщие втрати російських окупантів станом на 14 квітня склали приблизно 181 090 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: