ЗСУ знищили три російські літаки / фото Міноборони РФ

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат не виключає, що пілоти трьох збитих російських літаків могли катапультуватися. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо збиття сьогодні трьох літаків російських окупантів.

"Це дуже гарний знак. Не вперше відбувається падіння літаків цього типу: і Су-34, і Су-35. Які саме обставини, деталі - зрозуміло, ми не будемо проговорювати. Але це те, що потрібно. Це те, що посилить позиції, зокрема і наших наземних, сухопутних військ", - зауважив речник.

Ігнат додав, що літаки Су-34 та Су-35 протягом останніх днів закидали керованими авіабомбами, зокрема Авдіївський плацдарм та інші напрямки.

Відео дня

"Ми про керовані авіабомби з вами говоримо вже понад півроку. Противник спершу використовував їх поодиноко на Херсонському напрямку, Бериславський район. Там вони випробовували ці керовані авіабомби, які можуть планувати близько 70 кілометрів, - така дистанція їх застосування. Зараз вони виходять на ті показники, що можуть і до сотні за добу випускати по позиціях наших військ", - сказав він.

Речник додав, що "летять вони на глибину 20-25 кілометрів, бо ближче літаки не підлітають". "А коли провокують, підлітають, то отримують ось такі результати, як сьогодні є", - зауважив Ігнат і припустив, що тепер росіяни побояться підлітати ближче.

Він також підкреслив, що боротися із КАБами можна лише таким чином - знищуючи їх носії.

"Знищувати російську авіацію, не давати їй можливості наближатися до наших кордонів допоможуть далекобійні системи протиповітряної оборони, які у нас вже є, допоможуть літаки F-16 з далекобійними ракетами, які зможуть відганяти російську авіацію подалі", - сказав речник ПС ЗСУ.

Ігнат також розповів, що за даними розвідки, при ураженні літаків було видно, що летіли парашути. "Чи вижили пілоти, - теж, мабуть, дізнаємося. Навіть з їхніх пабліків, я думаю, що буде це скоро відомо", - додав він.

На уточнення, чи поки що не зрозуміло, якою є доля російських пілотів, речник сказав: "Поки не зрозуміло. Було видно, що спрацювали катапульти на цих літаках. Можливо, не на всіх. Будемо детальніше відслідковувати, яка доля рашистів, які спробували катапультуватися".

Як повідомляв УНІАН, раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що вранці сьогодні, 17 лютого, українські захисники збили одразу три російські літаки - два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. Олещук додав, що хороші новини прийшлі зі Східного напрямку фронту.

Крім того, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зауважив, що українські воїни збили російські літаки під час ворожих ударів керованими авіабомбами по позиціях українських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: