Росіяни наступом на Вугледар намагаються оточити сили ЗСУ / Скріншот

Під час наступу на Вугледарському напрямку усі підрозділи, які брали у ньому участь, загалом втратили до 60% своєї боєздатності, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко.

Він нагадав, що 155-та бригада російських морпіхів "вигрібає" на цій ділянці фронту не вперше. Такий же фінал чекав на них під час штурмів Вугледара у листопаді.

"155-ка вигрібає не вперше. Вона вже брала участь у наступальній операції під Вугледаром у листопаді 2022 року. Тоді було сконцентровано 5 БТГ, щоб захопити Вугледар. Але усі вони втратили свою боєздатність біля Павлівки. Зараз було сконцентровано значно більшу кількість підрозділів, також використовувалися резервні мотострілецькі підрозділи – це десь 8-9 БТГ, була присутня дуже цікава військова кампанія "Патріот", але і цього ресурсу не вистачило для якогось успішного наступу", - зауважив Коваленко.

Відео дня

Російські війська вони втратили свою боєздатність настільки, що потребують на сьогодні виведення з зони бойових дій для відновлення, зазначив експерт. "Таких відновлень підрозділи потребують, коли мають втрати 30% і більше", - уточнив він.

Та справа в тім, що російські підрозділи вже базово мають недокомплектацію з особовим складом у межах 30%.

"Отже, на сьогодні вважається втрата боєздатності – це більш ніж 60%. Тобто, усі підрозділи, які брали участь у цьому наступі (під Вугледаром – УНІАН), мають втрати більш як 60%", - відповів Коваленко.

Новий розгром морпіхів під Вугледаром – що відомо

Напередодні у ЗСУ в коментарі Politico підтвердили розгром 155-ї бригади морпіхів РФ на Вугледарському напрямку під час нового невдалого наступу.

За словами військових, щодня на цій ділянці фронту росіяни втрачали до 300 своїх військових.

155-ту бригаду вже тричі доводилося доукомплектовувати. Перший раз після Ірпеня і Бучі; вдруге вони зазнали поразки під Донецьком - знову повернулися. А зараз майже вся бригада вже знищена під Вугледаром.

Окремо російські пропагандисти скаржилися на невдачі на Авдіївському напрямку. У документації окупантів йшлося про "сотні убитих" росіян під час чотириденного "незрозумілого" наступу на Вугледар.

Як пояснив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, окупанти під Вугледаром намагаються оточити українських військових, але їм це не вдається.

Вас також можуть зацікавити новини: