Маломуж розповів секрет перемоги над Росією / фото  УНІАН

Генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж заявив, що ЗСУ зможуть звільнити окуповані Росією території, якщо отримають достатню кількість сучасної зброї від країн НАТО.

"Єдиним варіантом не допустити сценарію затяжної війни є термінова концентрація високотехнологічного озброєння для України. Це стосується кожної країни НАТО. Не передавати Україні старе обладнання й зброю, а передавати сучасні зразки озброєння. Тому сьогодні важливо розуміти, що або наші партнери надають Україні сучасне озброєння й в необхідній кількості, або війна НАТО проти Росії стане реальністю", - сказав він в ефірі "Еспресо".

За словами генерала, разом з постачанням озброєння потрібно масштабувати вітчизняний ВПК.

Відео дня

"Тільки за таких умов ми зможемо перемогти Росію на полі бою й зупинити наміри Путіна вести затяжну війну. Є реальні механізми, і їх можна реалізувати. Деякі закордонні ЗМІ останнім часом пишуть про те, що Україна не зможе повернути окуповані Росією території. Це неправильна позиція. Оскільки альтернатива є. Маючи всі необхідні засоби, українська армія може звільнити всі окуповані території", - підсумував Маломуж.

Війна в Україні - останні новини

Протягом минулої доби, 27 січня, на фронті між Збройними силами України та росіянами відбулося 79 бойових зіткнень.

Загальні втрати Росії у війні наразі становлять 382 110 осіб, з яким понад 700- загинули вчора.

Колишній командир 4 роти 47-ої механізованої бригади Микола Мельник заявив, що Росія підготувалася до українського контрнаступу у 2023 році. Натомість Україна не врахувала декілька важливих факторів.

Вас також можуть зацікавити новини: