Кінець війні кінець можуть забезпечити бунти мобілізованих росіян, зазначив Жданов / фото УНІАН, Сергій Ревера

Війну в Україні можуть закінчити палацовий переворот у РФ або ж військовий розгром російських військ.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Путін ніколи не визнає поразку і буде впиратися до самого кінця. Питання: хто цей кінець забезпечить? Я думаю, що цей кінець можуть забезпечити бунти мобілізованих, які почнуться найближчим часом, оскільки умови їхнього утримання вкрай погані. Це раз. І друге: коли підуть перші вбиті, а вони вже почали надходити. Коли це число збільшиться, то наступна партія мобілізованих буде категорично відмовлятися їхати в Україну. Тоді ця ситуація може перейти у стан бунту", – зазначив він.

"У разі палацового перевороту війна закінчиться найближчим часом після відсторонення Путіна від влади. Нова еліта РФ захоче переговорів із Заходом. Умовою для переговорів стане виведення російських військ з території України", – додав експерт.

Другим, найгіршим, варіантом, Жданов назвав звільнення українських територій збройним шляхом: "Вихід на кордони 91-го року, а далі – артилерійська дуель".

Коли закінчиться війна в Україні: прогнози експертів

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов упевнений, що розв'язана Росією війна проти України точно не триватиме роками.

Високопоставлене джерело в британському уряді заявило, що війна в Україні може закінчитися вже до Різдва. Таку надію дає успіх ЗСУ на фронті.

Екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко пояснив, чому повний відхід російської армії з території України не означатиме, що війна закінчилася.