Війна в Україні закінчиться тільки після зміни режиму в РФ, вважає генерал / фото УНІАН

Повний вихід російської армії з території України не означатиме, що війна закінчилася.

Таку заяву зробив екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю".

"Закінчення війни – це повернення всіх окупованих територій і зміна режиму в Росії, щоб з ними можна було укладати якісь угоди з тим, щоб безпека України не була знову порушена", –заявив він.

За словами генерала, відхід російської армії з території України призведе до "припинення бойових дій і початку переговорів про існування держави, про забезпечення безпеки з метою не допустити повторення того, що сталося 24 лютого".

На цей час керівництво України бореться за повернення до кордонів 1991 року, додав Романенко.

"Якщо раніше йшлося про те, щоб повернутися до кордонів станом на 23 лютого, то тепер, після стількох жертв і втрат, Україна перехопила не тільки військову, а й політичну ініціативу. Тому підхід вже інший", – зазначив він.

Війна в Україні: останні новини

Як відомо, вранці 24 лютого російські окупаційні війська вторглися в Україну без оголошення війни, атакувавши військові та цивільні об'єкти. За інформацією МВС України, через окупантів вже загинули понад 7 тисяч цивільних.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, загальні бойові втрати РФ станом на 25 вересня орієнтовно становлять близько 56 тисяч 700 осіб.

Днями президент РФ Володимир Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію в Росії. Кремль збирається набрати 300 тисяч росіян.