Успіхи ЗСУ на фронті вселили надію світу на близьке закінчення війни / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Успіх Збройних сил України у прориві російських фронтів породив надію серед західних урядів і військових експертів, що війна може закінчитися вже до Різдва. Якщо прогрес Києва збережеться, сили Путіна будуть витіснені з Донбасу та назад до Росії до кінця 2022 року.

Про це пише The Times з посиланням на високопоставлене джерело в британському уряді.

За даними експертів, повернути Крим, анексований РФ у 2014 році, буде важче. Втрати українців, ймовірно, будуть величезними, і деякі військові в країні віддають перевагу повільнішому, більш тактичному підходу. Але зимової паузи у боях, швидше за все, не передбачається.

Відео дня

Контрнаступ ЗСУ

Продовжується контрнаступ ЗСУ в Херсонській і в Харківській областях.

6 жовтня повідомлялося про звільнення 29 населених пунктів на півдні з початку цього місяця.

На Харківському напрямку наші війська просунулися у глибину оборони окупантів на 55 км. Також було звільнено 93 населених пункти та взято під контроль понад 2 тисячі 400 квадратних кілометрів Слобожанщини. 

Тим часом продовжуються спроби наступу росіян на Донецькому напрямку.

З 1 жовтня в Херсонській області звільнили і стабілізували понад 500 квадратних кілометрів території і десятки населених пунктів.

Експерти американського Інституту дослідження війни повідомляють, що Збройні Сили України досягають значних успіхів на Херсонщині.

За даними розвідки Британії, українські захисники відтіснили лінію фронту ще до 20 кілометрів вперед, головним чином роблячи успіхи на східному березі річки Інгулець і на західному березі річки Дніпро.

У Пентагоні наголосили, що Україна в змозі досягти низки ключових військових цілей і зміцнити свої позиції в боротьбі з російськими окупантами напередодні зими.

Вас також можуть зацікавити новини: