ЗСУ влаштували росіянам "пекло" під Донецьком / facebook.com/GeneralStaff.ua

Донецький фронт стабілізовано, триває перемелювання російських військ уздовж всієї лінії фронту, особливо під Бахмутом і Авдіївкою.

Як розповів у бесіді Юлії Латиніної військовий експерт Роман Світан, в район Павлівки підійшли свіжі сили ЗСУ і "загасили всі сили окупантів".

"Був рух росіян. Десь тижня півтора вони виходили з правого на лівий берег під нібито "евакуацією" мирного населення і тут же заходили на Донбас, збільшили рази в два вал вогневого ураження... від Павлівки на захід Вугледара і в районі Сіверська – Лисичанська. Природно, Бахмут, Мар'їнка ... тобто, всі гарячі точки запалали знову, поки не підійшли наші частини, які так само переправилися з правого на лівий берег. Це наші свіжі частини з Херсонського напрямку. Це той потенціал, який не був використаний для знищення росіян на лівому березі", - розповів він.

Світан резюмував, що наразі ситуація на донецькому фронті стабілізована.

"Кількість військ приблизно у вогневому паритеті зараз (однакова – ред.). Павлівка під щільним вогнем української артилерії з Вугледара. Район Бахмута – так само зупинено просування росіян. Росіяни встигли просунутися в район Курдюмівки (південь – південний захід Бахмута). Вони якраз йшли від Горлівки", – пояснив експерт.

Світан вважає "оптимальним варіантом" знищення ворога в обороні.

"Ми зараз знаходимося в дуже хорошому становищі: всі наші лінії оборони знаходяться по кордонах міст, які самі по собі є хорошими укріпрайонами. Вони (росіяни – ред.) наступають з поля. Їх видно дуже далеко, тому росіяни потрапляють відразу під вогонь", – розповів Світан.

Війна – новини: ситуація під Бахмутом

Протягом останньої доби росіяни просунулися на південь від Бахмута, але, як констатують в Інституті вивчення війни, оточити місто і взяти "в котел" ЗСУ вони не зможуть. Заява про нібито взяття ряду населених пунктів поблизу Бахмута не відповідають дійсності, відзначають експерти.

У середньому, ворог на цьому напрямку завдає до 200 ударів по ЗСУ, здійснює десятки штурмів на укріпрайони українців.

За словами радника ОП Олексія Арестовича, росіяни хочуть повторити з Бахмутом "сценарій Сєвєродонецька", за принципом випаленої землі – коли місто було фактично знищене артилерією окупантів.

У ЗСУ згодні, що Бахмут є епіцентром головної битви за Україну.

Саме на Бахмутський і Авдіївський напрямки російське командування перекинуло потягані під Херсоном сили ЗС РФ. Безглузді штурми українських позицій Росія "довіряє" мобілізованим "вагнерівцям".

Вас також можуть зацікавити новини: