Росія готує новий масований обстріл / фото Міноборони Російської Федерації

РФ вивела на чергування у Чорне та Середземне моря вісім носіїв крилатих ракет "Калібр" загальним залпом понад 90 ракет.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Військово-морських сил Збройних сил України. Так, в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 11 ворожих кораблів, з них 3 носія крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 20 ракет.

У Середземному морі перебуває 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр" загальний залп – 72 ракети. Також повідомляється, що в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до двох кораблів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня президент України Володимир Зеленський попередив, що російські війська можуть завдати нових ракетних ударів по Україні на різдвяні та новорічні свята.

Загроза нового масованого обстрілу з боку Росії

Дещо раніше в Чорне море прибув російський корабель, який містить в собі крилаті ракети "Калібр". Також відомо, що два військові кораблі Росії знаходяться в Азовському морі.

В ОК "Південь" розповіли, до чого мають готуватися українці з огляду на нову ракетну небезпеку.

Також повітряна загроза зберігається через наявність в Росії великої кількості іранських дронів. За словами керівника ГУР МОУ Кирила Буданова, РФ випустила по Україні вже 540 з 1700 іранських БПЛА.