Події на фронті розгортаються дуже швидко, заявив опозиціонер / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Зброя, якою посиляться ЗСУ після нового засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-8"), наближає її до контрнаступу, але цього все одно недостатньо.

Таку думку висловив російський правозахисник і опозиційний політик Марк Фейгін, разом з тим зазначивши, що у новому військовому пакеті Україна отримала навіть більше, ніж можна було очікувати, передає 24 Канал.

"Хід подій прискорюється, і потрібно йому відповідати. Якби такий пакет був наданий у березні 2022 року, тоді це була б дуже потужна допомога. Але зараз вже січень 2023 року. Зараз зовсім інші потреби і масштаб, - заявив він. - Оскільки зараз дуже швидко розгортаються події на фронті, завтра ця допомога може виявитися недостатньою. Потрібно перейти певний рубіж, за яким - поставка Україні важкої техніки".

Фейгін додав, що, навіть після отримання такого потужного пакету військової допомоги відбувається швидке розчарування:

"Так теж буває. Це відчуття, що потреби не завжди збігаються з можливостями. Але тут не приймаються виправдання, тому що українці платять дуже велику ціну".

"Рамштайн-8" - що повідомлялося

Нагадаємо, засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-8") відбулося 20 січня.

Повідомлялося, що західні союзники так і не змогли одноголосно прийняти рішення про передачу Києву танків Leopard 2.

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав цей "Рамштайн" чудовою зустріччю друзів. А президент України Володимир Зеленський зазначив, що "Рамштайн-8" зміцнить стійкість України, проте рішення про постачання сучасних танків все-таки має бути ухвалено.