Жданов пояснив, для чого РФ відправляє в'язнів на війну в Україну

Росія продовжує відправляти в'язнів на війну в Україні. Хоча на полі бою від них нема користі, ці люди можуть професійно вбивати та залякувати людей на окупованих територіях.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, єдина користь для РФ від такого контингенту - відсутність у них потреби долати психологічний бар’єр для вбивства. Якщо вони здійснювали тяжкі злочини, то вбити людину для них не викличе жодної проблеми.

Відео дня

Реальної користі на полі бою в'язні фактично не здатні приносити, хіба що у них є бойовий досвід.

"Вони не навчені, все залежить від того, коли людина потрапила в місця позбавлення волі: після служби в армії, має військові навички чи ні. Може, він колись і служив, але життя за ґратами – це зовсім інше життя, і там зовсім інші навички. До речі, є інформація, що їх в основному використовують у системі Росгвардії, щоб підтримувати правовий порядок на окупованих територіях. Бо тут вони можуть бути в нагоді, тому що знущатися з людей, вбивати, завдавати тортур – цей досвід вони мають. Це не та піхота, яка може вести систематичні або грамотні бойові дії", - зазначив Жданов.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію чоловіків для війни проти України, агітують "козаків" і безробітних.

Також, за даними деяких ЗМІ, власник приватної військової компанії "Ліга" (раніше ПВК Вагнера) Євген Пригожин особисто вербує ув'язнених у російських колоніях для участі у війні проти України. 

Пізніше російські ЗМІ з'ясували, що ПВК "Вагнер" вдалося завербувати для війни в Україні понад тисячу укладений.

Вас також можуть зацікавити новини: