Жданов: Росія приберегла високоточні ракети для Києва / фото УНІАН

Росія почала використовувати для ударів по Україні "доісторичні" ракети радянського зразка, більш високоточні з них залишивши для обстрілів Києва.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів ТСН.

За його словами, недавню атаку на Київ війська РФ здійснили з акваторії Каспійського моря ракетами Х-55 або Х-101 зі стратегічних бомбардувальників ТУ-95.

Відео дня

"Бачите, для Києва ще приберегли високоточні ракети. Хоча всі ці ракети, це всі старі радянські ракети. Не Сучасні. Там модернізована тільки Х-555. Наскільки я розумію, вона вже не зустрічається у зведеннях розвідки про обстріли нашої території. Тобто Росія дійсно використовує ракети радянського зразка. По Києву – більш точні, а по інших територіях – вже, що доведеться", – зазначив Жданов.

Як зазначив експерт, стратегічні бомбардувальники базуються в місті Енгельс біля Саратова. Вони виходять в акваторію Каспійського моря і звідти вже завдають ударів. Дальність дії ракет – 2-2,5 тисяч кілометрів.

Ракетний удар Росії по Києву 5 червня

5 червня в Києві прогриміло кілька вибухів у Дарницькому та Дніпровському районах. Відомо про одну постраждалу людину, вона госпіталізована.

За попередніми даними, російські військові здійснили пуски ракет з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря

Над Обухівським районом Київської області була збита одна ворожа ракета.

Також повідомлялося, що ще одна російська ракета "Калібр" пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: