Пригожин сильно розлютив Кремль своєю заявою про "щасливого дідуся" / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сформував національну ідею, гасло, під яким готова підписатися російська еліта, крім "десятки" тих, хто підтримує війну. Звучить ця ідея: "дідусь - му*ак".

"Пригожин намагається стати вустами всієї російської еліти, крім тієї "гарячої десятки". І після цієї 27-хвилинної промови є шанси, що у нього це вийде. Він, мені здається, знайшов слова, щоб достукатися до сердець цієї самої еліти... Пригожин знає і прекрасно розуміє, що і навіщо він говорить", - заявив політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю УНІАН.

За словами експерта, придумане Пригожиним гасло відгукується у серцях, у першу чергу серед еліти.

"Під цим гаслом легко підписуватися, тому що там не написано, чий дідусь, який дідусь, але кожен буде розуміти. А головне, що вже майже всі згодні. Тому, що закінчуються гроші і зброя, програються території на фронті. І тому це те гасло, за яким люди, тобто еліти, готові піти. Змова еліт - це об'єднуюча ідея. Російська опозиція довго збиралася, шукала об'єднуючу національну ідею. А національна ідея сформована Пригожиним: "дідусь - му*ак". І до речі, російська ліберальна опозиція теж під цим підпишеться. І це - страшний удар по Путіну", - додав Шейтельман.

Заява Пригожина про "щасливого дідуся" - подробиці

Близько тижня тому Пригожин заявив про брак боєприпасів у ПВК "Вагнер" і згадав якогось дідуся, який "думає, що йому добре", попри важку обстановку на фронті:

"І що робити далі країні? Якщо він виявиться правий, дай бог всім здоров'я. А ось що робити країні, що робити нашим дітям, онукам, майбутньому Росії і як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь - закінчений м*дак?".

Наступного дня він намагався пояснити, кого він назвав "щасливим дідусем", запропонувавши відразу три варіанти: генерала Михайла Мізинцева, начальника Генерального штабу РФ Валерія Герасимова і учасницю російського реаліті-шоу "Дім-2" Наталію Хім.