ЗСУ знищують російських окупантів / фото ua.depositphotos.com

Знищені в Макіївці російські військові мали стати основною частиною мобілізованого резерву РФ.

Про це заявив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський на "Еспресо". За його словами, росіяни визнали, що не очікували такого удару.

"Що стосується удару по Макіївці, то тут слід відзначити гарну роботу нашої розвідки. Росіяни вже розганяють інформацію, що хтось невідомий перед самим ударом запустив феєрверк і частина їхніх військових вийшла на вулицю, що врятувало їм життя. Тобто цим фактом вони визнають, що не очікували взагалі, що ЗСУ можуть завдати удару по цьому військовому обʼєкту", - зазначив експерт.

Відео дня

На думку Киричевського, російське командування зігнало в Макіївку мобілізованих з важливими військовими спеціальностями. Вони мали підготовку і відносились до "елітних" мобілізованих.

"Росіяни вважали, що гуртожиток в Макіївці є для них глибокою тиловою базою. Саме тому вони зігнали туди не просто якихось мобілізованих. Туди були переміщені спеціалісти зі звʼязку та військові інших важливих спеціальностей. Вони повинні були стати кістяком угруповання військ на Сході України. Це були "елітні" мобілізовані, які пройшли вишкіл", - додав він.

Інцидент у Макіївці

Раніше УНІАН повідомляв про великий "приліт" по училищу в Макіївці в новорічну ніч. Там, за різними даними, перебувало від кількох десятків до 600 мобілізованих з Росії.

У мережі заявляли, що серед ліквідованих можуть бути і "зальотні" мобіки, які вирішили відсвяткувати Новий рік під привітання Путіна. Крім того, серед "двохсотих" були спецназівці, артилеристи і зв'язківці. У своєму зведенні Міноборони РФ не згадувало цей інцидент, однак російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) підтвердив інформацію про ліквідацію цілого "училища" мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: