Романенко зазначив, що атака має викликати паніку або хаос у бійців протиповітряної оборони і таким чином її прорвати./ фото ДСНС

Російський удар по Києву рано вранці 21 березня має свої особливості. Окупанти не лише використали ракет різних типів, а й змінили тактику.

"У середовищі фахівців із ППО цю тактику називають "зоряним ударом" - це коли засоби повітряного нападу заходять на об'єкт з усіх боків одночасно. Ворог запускає ракети в різний час, вони летять за своїми маршрутами, маневрують, обходять столицю і начебто йдуть на захід. Але насправді - це маневр, тому що ракети курсують у сусідніх регіонах. Вони чітко розраховані за часом і в потрібний момент усі одночасно летять до цілі, в даному випадку на Київ", - пояснив генерал-лейтенант і військовий експерт Ігор Романенко в коментарі ТСН.

За його словами, така атака має викликати паніку або хаос у бійців протиповітряної оборони і таким чином її прорвати.

Відео дня

"Коли підрозділ ППО зайнятий обстрілом однієї цілі, а в цей час із протилежного боку з'являється ще кілька повітряних об'єктів - це може збити з пантелику, викликати паніку в бійців. Тобто тактика "зоряного удару" ставить у складні умови військових, які керують роботою зенітно-ракетного комплексу, адже їм потрібно робити обстріл цілей з усіх боків і одночасно визначатися, яка ракета ближче, а яка ще на підльоті. Це дуже складне завдання", - зазначив експерт.

При цьому він нагадав, що окупанти цього разу використовували фальшиві цілі, щоб перевантажити нашу систему ППО. Також Романенко підкреслив, що для бійців ППО ця атака росіян була важкою.

Удар РФ по Києву - головні новини

Вночі столиця України була під масованим ракетним обстрілом росіян.

Сили протиповітряної оборони збили 31 ракету ворога, серед них було дві балістичні ("Іскандер-М" і Х-47М2 "Кинджал"), решта - 29 крилатих (типу Х-101/Х-555). Росія запустила ракети з 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (райони пусків - Волгодонськ, Енгельс - територія РФ).

Загальна вартість випущених під час нової атаки росіянами ракет склала 390 млн дол. Серед іншого було серйозно пошкоджено склад найбільшого українського маркетплейса ROZETKA.

Вас також можуть зацікавити новини: