Російські ЗРК С-400 почали розміщувати у Москві / фото mil.ru

Те, що росіяни почали розміщувати у Москві зенітні ракетні комплекси (ЗРК) С-400, крім встановлених раніше ЗРПК "Панцир-С1", підтверджує той факт, що у РФ гострий дефіцит комплексів ешелону малого радіусу дії.

Як зазначив військово-політичний експерт Олександр Коваленко, Росія не може повноцінно сформувати ешелон прикриття для своїх далекобійних ЗРК:

"Якщо говорити про захист російського військового потенціалу від малорозмірних об'єктів, то з сучасних комплексів у неї для цього є ЗРК "Торм-М2" і ЗРПК "Панцир-С1". ЗРК "Торм-М2" (ефективний радіус охоплення 12 км), вироблено - 132 од. ЗРПК "Панцир-С1" (ефективний радіус охоплення 15 км) вироблено - 116. За час війни в Україні російська армія втратила знищеними, пошкодженими і затрофеєними 14 ЗРК "Тор-М1/2" і 12 ЗРПК "Панцир-С1". Згідно з даними Генштабу ЗСУ втрати становлять понад 30 ЗРК "Тор-М1/2" і 33 ЗРПК "Панцир-С1".

За словами експерта, більшість російських комплексів малого радіусу дії зараз сконцентровані у зоні бойових дій в Україні, для прикриття позицій окупантів, що робить тотально незахищеним військовий потенціал Росії від впливу малорозмірних об'єктів.

У Москві на дахах встановили ЗРПК "Панцир-С1" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, нещодавно у Москві на дахах адміністративних будівель почали розміщувати самохідні зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1"

На думку експертів Інституту вивчення війни, розміщення Кремлем установок ППО в житлових районах російських міст - це частина інформаційної війни. Вони вважають, що керівництво РФ намагається таким чином представити війну в Україні як екзистенційну загрозу.