Українські воїни почнуть випалювати тили російських окупантів / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт, військовий льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан прогнозує, що у найближчі кілька тижнів українські захисники почнуть випалювати російські тили. Це відбудеться напередодні майбутнього контрнаступу Збройних сил.

"Протягом кількох днів перед наступом ЗСУ працюватимуть по тилах росіян далекобійними системами. Відбуватимуться масовані удари по російських тилах безпілотниками, ракетами М31, керованими бомбами JDAM-ER", – припустив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Експерт вважає, що Україна отримає ще кілька видів зброї, яка не була заявлена, але щодо якої давно натякають наші партнери.

Відео дня

"У найближчі кілька тижнів ми почнемо випалювати російські тили. Після цього приєднається артилерія, щоб здійснити так званий вогневий вал. Розпочнеться рух ЗСУ на тих напрямках, яки визначено нашим командуванням. Тиждень, у який ми увійшли, стане переломним", – резюмував полковник запасу. 

Контрнаступ ЗСУ

Видання The New York Times пише, що Україна вже готова до початку контрнаступу, оскільки отримала необхідне озброєння від партнерів. Одним із головних викликів стане відновлення втрат і збереження мотивації військових, які втомилися за рік війни.

Водночас в американському Інституті вивчення війни аналітики дійшли висновку, що росіяни в тимчасово окупованому Криму в паніці через майбутній контрнаступ ЗСУ. Зазначається, що окупанти будують оборонні лінії на території півострова.

Крім того, військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що російський диктатор Путін боїться контрнаступу ЗСУ. Через це очільник Кремля знову почав говорити за перемирʼя.

Вас також можуть зацікавити новини: