ЗСУ можуть зайти до Криму вже у червні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російське військове командування вважає, що ЗСУ підійдуть впритул до Криму вже через місяць. І це дійсно цілком можливо. Таку думку висловив військовий експерт Роман Світан.

Так, коментуючи інформацію про мінування противником території заводу "Кримський титан" в Армянську, Світан висунув припущення, що росіяни готуються підірвати його в разі підходу ЗСУ. Хімічне зараження місцевості дозволить значно уповільнити просування української армії в північній частині Криму, хоча і не зупинить його.

"Якщо почали мінувати підходи до кримського "Титану"... якщо почали це, роблять зараз, це значить ось вони чекають [приходу ЗСУ до рубежів Криму]. Ну буквально тижні. Ніхто не буде за рік мінувати те, на чому сам сидиш, немає сенсу навіть за місяць. (...) Вони точно знають що не втримають українські війська [в Запорізькій і Херсонській області], якщо вони підуть на прорив", – вважає Світан.

На думку експерта, український контранступ видихнеться приблизно в той момент, коли ЗСУ доберуться до північної частини Криму. Звільнення півдня півострова експерт вважає наступним завданням, яке будуть виконувати вже після отримання винищувачів F-16.

"А в Донецьк можна хоч завтра заскочити. До Донецька там поруч, там кілька кілометрів вже. Ну принаймні до межі міста. А ось вже рухатися по Донбасу з боку Донецька в бік Луганська-це точно не варто робити без авіації. Так як це агломерація, це висоти – там дуже багато рубежів, і без авіації краще по горах, навіть по таким зруйнованим як Донецький кряж, не можна наступати", – вважає Світан.

Український контрнаступ - що відомо

Минулого тижня, 3 червня, президент Зеленський заявив, що Україна вже готова до контрнаступу. За його словами, Україна хоч і хотіла б мати якісь додаткові ресурси для контрнаступу, але не може чекати місяці. 

Вже 5 червня Міноборони РФ заявило, що українська армія пішла у великий наступ вранці 4 червня. Після цього росіяни почали розповідати, що всі атаки відбиті з високими втратами для ЗСУ і низькими для самих окупантів. Доказами цих тверджень стали в тому числі кадри розстрілу сільгосптехніки, яку окупанти вважають танками"Леопард".

Водночас відомо про просування ВСУ як в Запорізькій області, так і в районі Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: