Напередодні Зеленський заявив, що Україна гоова до атаки / фото facebook.com/AFUkraine

Контрнаступ Збройних сил України буде "дуже вражаючим", він може привести до успіху, адже українці "мають намір звільнити свою країну".

Таку заяву зробив екс-керівник Центрального командування США в 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус, який нещодавно був у Києві і зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським, передає The Guardian.

"Я припускаю, що вони доб'ються загальновійськового ефекту, іншими словами, вони будуть успішно проводити загальновійськові операції", - зазначив він.

За його словами, Україна має у своєму розпорядженні інженерні війська, що проривають загородження і розміновують мінні поля, протиповітряну оборону, яка захищає їх від російських літаків, потужну броню від протитанкових ракет, засоби радіоелектронної боротьби, що глушать радіомережі росіян, а також артилерію і міномети.

Все це, на думку Петреуса, призведе до того, що контрнаступ буде стрімким, його кульмінація може настати вже через 72-96 годин після початку, і Росія понесе масштабні втрати.

Контрнаступ ЗСУ - заява Зеленського

Як писав УНІАН, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу.

За його словами, Україна хоч і хотіла б мати якісь додаткові ресурси для контрнаступу, але не може чекати місяці.

Також Зеленський додав, що у Росії є перевага в повітрі, а відсутність захисту від авіації означає, що під час контрнаступу може загинути багато військовослужбовців.