ЗСУ взяли під контроль п'ять населених пунктів біля Лимана / Скріншот

Збройні сили України підійшли до околиць оточеного Лиману.

Про це свідчить відео, відзняте захисниками.

На кадрах кілька бійців десантно-штурмової бригади з прапором України стоять біля жовто-блакитної стели на в'їзді до міста. 

"1 жовтня. Розгортаємо наш прапор, встановлюємо на нашу землю. Лиман!" - вигукнув військовослужбовець. 

Сьогодні стало відомо про звільнення п'яти населених пунктів поблизу Лиману: Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки. 

За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, російське угрупування противника у районі Лиману в оточенні

Лиманський котел - що відомо

Вранці 1 жовтня Інститут вивчення війни писав, що ЗСУ можуть відвоювати у росіян Лиман Донецької області протягом наступних 72 годин

Напередодні ЗСУ перерізали критично важливі наземні комунікації, що підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман. 

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, в оточення потрапило понад 5 тисяч військовослужбовців РФ, яким російське командування заборонило відступати. Загарбники готувалися до прориву оточення й виходу через Зарічне в інші окуповані райони.

Відвоювання Лиману дозволить захисникам загрожувати позиціям РФ уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська.

Рашитські блогери не приховують складного становища російського угрупування, заявляючи, що воно в "оперативному оточенні" та що веде "кругову оборону". 

Вас також можуть зацікавити новини: