ЗСУ 'приземлили' російський Ка-52 та вдарили по скупченнях окупантів - Генштаб

Впродовж минулої доби авіація Сил оборони України завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Як зазначає Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні, росіяни також продовжують втрачати "пташки". Зокрема, минулої доби наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та 3 розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10".

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу здійснили вогневе ураження району зосередження живої сили та військової техніки противника, а також радіолокаційної станції ворога.

Відео дня

Війна в Україні: головні новини

Російські окупанти намагаються атакувати Сили оборони України на Донбасі, Херсонщині та Запоріжжі. Найзапекліші бої точаться на Бахмутському напрямку. Як заявили у Міністерстві оборони Україні, російська армія планувала вийти на кордони Донецької області до кінця 2022 року.

Через втрати на полі бою росіяни намагаються підсилитися. Днями у Маріуполі зафіксували рух колони російської техніки на північ Донецької області.

Водночас на захоплених територіях тривають репресії та терор щодо місцевиих. Зокрема, "кадирівці" тероризують жителів Донецька та Мелітополя.

Вас також можуть зацікавити новини: