Звільнення Херсона перевело війну в нову фазу / фото УНІАН

Війна в Україні перейшла в нову фазу після звільнення Херсона. Тепер окупанти зосередилися в Запорізькій, Луганській та Донецькій областях.

"Після звільнення Херсона війна вступила в нову фазу. Російські солдати, виведені з Херсонської області, тепер дислокуються в Запорізькій, Луганській і Донецькій областях. Вони вважають ці регіони територією Росії і хочуть продовжувати їх повну окупацію", - заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю виданню BILD.

При цьому він вказав, що російські окупанти, в тому числі і найманці "Вангер", зосередилися на Бахмуті, незважаючи на величезні втрати.

Відео дня

"По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область, по-друге - атакувати міста Краматорськ і Слов'янськ з півдня. І по-третє, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин піклується про свій престиж. Він звинувачує російську армію в тому, що вона не просувається вперед, але і йому особливо нічого продемонструвати", - пояснив представник розвідки.

За його словами, війна з Україною виснажила армію РФ як в живій силі, так технічно, адже через санкції багато комплектуючі недоступні. Він вказав, що проблеми торкнеться в першу чергу авіації, балістичних і крилатих ракет і угоди з Іраном не допоможуть.

"Ми знаємо про домовленості між Іраном і Росією, особливо щодо безпілотників-камікадзе, а тепер також і щодо балістичних ракет. Іран, побоюючись санкцій Заходу, буде відкладати поставки ракет якомога довше", - підсумував розвідник.

Звільнення Херсона - що відомо

11 листопада ВСУ зайшли в Херсон, який був окупований росіянами з перших днів повномасштабної війни РФ. 

Після звільнення територій, ВСУ в районі Каховської ГЕС отримали "ленд-ліз" від окупантів. У виноградниках, тікаючи, окупанти покидали справну техніку, повні бензовози.

На даний момент російські окупанти постійно обстрілюють Херсон, де живуть мирні люди. Так, 14 грудня загарбники обстріляли будівлю Херсонсой обласної Військової адміністрації.

Вас також можуть зацікавити новини: