Експерт пояснив, коли Україна отримає перевагу над РФ у небі / фото Wikipedia

Винищувачі F-16 змінять баланс сил між Україною та російськими окупантами. Паритет буде встановлений, як тільки повітряні сили ЗСУ отримають перші літаки з системами виявлення.

"Паритет буде досягнутий, як тільки ми отримаємо машини. Вони приблизно такого ж рівня, однотипні з російськими машинами, тими ж Су-35 - по авіоніці і за льотними характеристиками", – розповів військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан в інтерв'ю Obozrevatel.

При цьому він вказав, що величезну роль відіграє саме комплектація F-16.

Відео дня

"Літак сам по собі - це просто залізяка з двигунами, крильцями, гарматами і льотчиком, за великим рахунком це літаюча гармата. А ось якщо нам разом з літаками нададуть розгорнуті системи управління, фіксації даних, супроводу і озброєння - це зовсім інша справа", – підкреслив експерт.

За його словами, важливо "підключення до загальних систем радіотехнічної розвідки наших партнерів, до супутникових систем стеження типу AWACS".

"Тоді у нас буде перевага над російською авіацією, скільки б літаків у них не було", – підсумував Світан.

Винищувачі F-16 для України - останні новини

Президент Володимир Зеленський після переговорів з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте заявив, що Україна отримає від цієї країни 42 винищувачі F-16. При цьому Данія пообіцяла передати українській армії ще 19 літаків.

Крім того, перші шість винищувачів повинні прибути ближче до цього Нового року.

22 серпня видання Reuters повідомило, що у Данії вже стартувало навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: