Експерт назвав переваги касетних боєприпасів, які отримали ЗСУ / скриншот відеосимуляції атаки DPICM

Українські військові уже почали застосовувати надані Сполученими Штатами касетні боєприпаси на полі бою. Поки що зарано говорити точно про результати ефективності застосування цих снарядів, однак вони мають деякі відмінності, порівняно з тими, що застосовують окупанти.

Як розповів "24 каналу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, одна з ключових переваг снарядів, які використовують ЗСУ, полягає в високоточності та ефективності. За його словами, вони також мають значно меншу ймовірність відмови від детонації, порівняно з російськими боєприпасами 

"Також вони більш далекобійні, аніж російські та радянські аналоги. Якщо ми кажемо про наші боєприпаси для ствольної артилерії з унітарною бойовою частиною, то ми все одно використовуємо модифікації, які розробляли в радянському союзі. Зараз ми використовуємо інші за якістю боєприпаси, навіть касетні", – додав експерт

Відео дня

Не менш важлива перевага американських боєприпасів, що зʼявилися в українських військ, –  вогневий вплив.

"Тобто ми маємо більш якісні засоби ураження, яких стає для нашої артилерії більше. І це безумовно підвищує коефіцієнт корисної дії від роботи нашої артилерії", – резюмував Коваленко.

Касетні боєприпаси в Україні

Касетні боєприпаси, які також відомі як кластерні снаряди, – зброя, заборонена для використання в багатьох країнах світу. Через її небезпечну дію в 2008 році було створено відповідну Конвенцію. Однак Україна, США та Росія її не підписували.

Росія з початку повномасштабного вторгнення активно використовує ці боєприпаси під час обстрілів українських міст, проте союзники довго не наважувалися навіть обговорювати питання їх надання Україні. Врешті-решт, 7 липня США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги, частиною якого стали і касетні снаряди.

Вже 13 липня командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що кластерні снаряди в Україні. Згодом цю інформацію підтвердили і в Пентагоні. 

20 липня Білий дім офіційно підтвердив, що касетні боєприпаси вже застосовуються українськими військовими на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: