Військовий експерт Олег Жданов розкрив головні фішки ракет Storm Shadow / фото airforce-technology.com

Військовий експерт Олега Жданов розкрив головні особливості британсько-французьких ракет Storm Shadow та порівняв їхні можливості із російськими балістичними ракетами"Кинджал". 

Він пояснив, що для запуску Storm Shadow не потрібно набирати попередній розгін, тоді як російський тип ракети спочатку повинен досягти гіперзвукової швидкості, щоб перейти до балістичної траєкторії.

При цьому реальність полягає в тому, що навіть цих показників "Кинджали" не можуть досягти: "Під гострим кутом при наближенні до цілі "Кинджал" розвиває максимальну швидкість рівну 7-8 махам (Путін говорив про 22 махи). Але в житті виявилося, що вона на надзвуковій летить, а до гіперзвукової - не дотягує. Інакше Patriot її б не збив", - вказав Жданов. 

Своєю чергою Storm Shadow просто скидаються на середній висоті й на крейсерській швидкості літака (в середньому на швидкості 850 км на годину). 

"Особливістю цієї ракети є те, що вона відноситься до класу малопомітних і її траєкторія дозволяє опускатися практично до верхівок дерев. Вона повністю повторює рельєф місцевості, в її цифровій карті все закладено, тому помітити її практично неможливо", - вказав він. 

Якщо той же російський "Калібр" йде на висоті до 500-та метрів та вище, що зручно для нашої ППО, то ракета Storm Shadow - справжня проблема для радарів: замість мішені оператор побачить лише" блік", вказав Жданов. 

Росіяни не змогли збити Storm Shadow в Луганську

Нагадаємо, що глава Міноборони Бен Уоллес підтвердив передачу Україні ракет Storm Shadow 11 травня. Вже 12 травня на території тимчасово окупованого Луганська пролунали вибухи. У Росії заявили, що ВСУ відпрацювали по місту далекобійними Storm Shadow

Вже 13 травня в місті знову сталася "бавовна". РосЗМІ повідомили про "приліт" по колишній академії внутрішніх справи Луганська, де з 2015 року перебувають російські військові. 

Вас також можуть зацікавити новини: