Storm Shadow стануть проблемою для РФ / фото Вікіпедія

Далекобійні ракет Storm Shadow дуже допоможуть українській армії під час контрнаступу. Водночас вони стануть проблемою для російської системи ППО.

Як повідомив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю", Storm Shadow працює на відстані до 250 кілометрів. Бойова частина HIMARS становить 90 кілограмів, а ці ракети – 450 кілограмів. Значить, вони набагато потужніші й результат застосування їх дуже високий. Деякі фахівці стверджують, що точність ураження ворожих об'єктів цими ракетами становить 95-97%.

"Безумовно, ці ракети будуть використовуватись українською армією для знищення ворожої інфраструктури, ворожих об'єктів у глибині його оборони. Ми неодноразово говорили про тактику жаб'ячих стрибків, яка застосовується з метою ослаблення сил ворога і мінімізації своїх втрат. Завдання ослаблення ворога досягається шляхом знищення його складів із боєприпасами, місць зосередження особового складу, командних пунктів, пунктів управління та зв'язку, бронетехніки тощо. Тому ракети Storm Shadow працюватимуть у межах нашої підготовки до контрнаступу", - зазначив Селезньов.

Відео дня

Крім того, експерт зауважив, що ці ракети стануть проблемою для росіян, адже вони дуже стійкі до засобів радіоелектронної боротьби і летять на цілі на дуже низьких висотах – до 50 метрів.

"А це означає, що російській системі ППО та ПРО вкрай складно знищувати такий тип ракетного озброєння. Це означає, що коефіцієнт 95-97% буде підтверджено і в цій воєнній кампанії, зокрема, для знищення об'єктів ворога на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя, яких налічується понад 220. Думаю, чимала кількість таких цілей є на окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей", - додав експерт.

Storm Shadow вже працюють

Окупанти стверджують, що ЗСУ щонайменше двічі застосували ці ракети для ударів по Луганську. Вперше це сталося вчора, а вдруге - сьогодні, коли день у тимчасово окупованому Луганську розпочався з ранкових вибухів. 

Під час "прильоту" по Луганську є влучання по старій будівлі Луганської академії внутрішніх справ. На території об'єкта з 2015 року перебували російські військові. Можуть бути загиблі та поранені. Пропагандисти вже стверджують, що це були ракети Storm Shadow.

Вас також можуть зацікавити новини: