Підготовка українських пілотів може відбуватись в Європі або США / фото US Air Force

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що українським пілотам достатньо 4-6 місяців, щоб опанувати літаки F-16.

Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, готуватися будуть не люди з нуля, а саме пілоти, які мають бойовий досвід і вже працювали в екстремальних умовах.

"Зрозуміло, що оцінки про два роки перебільшені. Повноцінно це 4-6 місяці, максимум до пів року. Це отримання базових знань про новий літак. Мабуть, навіть і швидше. Але все ж таки головне - це якість отриманих знань та практика. Практика це найголовніше, коли відбувається опанування нової бойової машини навіть досвідченим пілотом", - сказав Коваленко.

Відео дня

Він вважає, що підготовка українських пілотів може відбуватись в Європі або Сполучених штатах Америки.

"F-16 - це уніфікований літак і кожна країна, яка їм користується і є в авіаційній коаліції може готувати наших пілотів", - додав експерт.

Винищувачі F-16 для України - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 20 травня стало відомо, що питання передачі винищувачів F-16 для України почало рухатися до реалізації. Тоді радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван не назвав точну кількість літаків для України, але відмітив, що їх точно не використають у контрнаступі ЗСУ. Цю інформацію також підтвердив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він також наголосив, що F-16 допоможуть нашим наземним військам швидко деокупувати українські території.

В Міністерстві оборони України анонсували, що ці літаки з'являться в нашому небі вже цієї осені.

Сьогодні, 21 травня. Юрій Ігнат заявив, що західні партнери можуть передати Україні кілька десятків літаків F-16. За його словами, західні партнери не будуть передавати літаки поштучно. Ці літаки будуть передаватися підрозділами. Офіційно підрозділи це щонайменше ескадрилья. В українському варіанті це 12+ літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: