Оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росія частіше стала застосовувати балістичні ракети "Іскандер" для ударів по території України, зокрема по Києву. Ці ракети долітають до цілі за лічені хвилини, та системи Patriot й інші засоби ППО здатні їх ефективно знищувати.

Проте, зазначив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт військовий експерт Олексій Мельник, під час збиття "Іскандерів" траєкторію падіння уламків ракет прорахувати неможливо, особливо у щільно населених містах.

За його словами, особлива небезпека ракет "Іскандер" полягає в тому, що вони мають дуже короткий час підльоту до цілей, тобто на реагування на їхню загрозу часу критично мало.

Відео дня

Та, продовжив Мельник, ситуация з ППО України покращилася, принаймні в Києві, адже працюють нові системи Patriot й, можливо, інші системи західного виробництва, які збивають балістичні ракети. 

"Збиття ракет над густонаселеним пунктом – це завжди трагедія, адже ніхто не може передбачити, куди потраплять уламки ракет", - зазначив він.

Проте, на жаль, на сьогодні наша країна через дефіцит озброєння не може вдатися до наефективнішого способу протидії запускам балістичних ракет "Іскандер" - знищення пускових позицій, аеродромів, літаків-носіїв.

Росія атакує Київ "Іскандерами"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вранці 29 травня повідомив, що окупанти запустили по Україні 11 ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К". Всі цілі вдалося збити нашим військовим. 

1 червня росіяни вночі вдарили по Києву, випустивши в напрямку столиці 10 ракет "Іскандер". Хоча всі цілі були знищені українською ППО, на жаль, без жертв не минулося: загинули троє людей - мати, її дитина та ще одна жінка. 

Вас також можуть зацікавити новини: