Канада відправляє в Україну перший із чотирьох танків Leopard 2 / фото twitter.com/AnitaAnandMP

Канада відправляє перший основний бойовий танк Leopard 2 для потреб Збройних сил України. Загалом країна має передати Україні чотири таких танки. 

"Сьогодні літак Королівських повітряних сил Канади відправився з Галіфаксу для перевезення першого основного бойового танку Leopard 2, який Канада відправляє в Україну", – повідомила в мікроблозі Twitter міністр національної оборони Канади Аніта Ананд.

Водночас точне місце, де приземлиться літак, не вказане. 

"Канада виступає на стороні народу України. Ми продовжимо забезпечувати Збройні сили України технікою, яка їм потрібна для перемоги", – наголосила Ананд. 

Танки Leopard 2 для України

25 січня уряд Німеччини офіційно погодив передачу Україні 14 одиниць танків Leopard 2 та дозволив іншим країнам реекспортувати танки німецького виробництва в Україну.

Канада має намір надати Україні чотири основні бойові танки Leopard 2 та інструкторів для навчання українських військових керувати цими машинами.

31 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у першій хвилі передачі зброї від партнерів ЗСУ надійде від 120 до 140 одиниць сучасних танків західних моделей.

Вас також можуть зацікавити новини: